Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70

Hem
Våra tjänster
Våra Destinationer
Om oss
Kontakta oss
Offertförfrågan
OM VÅRA DESTINATIONER
BARCELONA
BUDAPEST
GDANSK
GRANADA
ISTANBUL
LISSABON
MALTA
NEW YORK
REYKJAVIK
RIGA
Kontakta oss
Kontakta våra projektledare för att diskutera idéer kring ert arrangemang.
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Skriv ut

 

 

Aktiviteter

Bad
På Gellértbadet eller Széchenyibadet i Budapest

Ungern och Budapest har en lång historia som ett land av bad och spa. Ett avkopplande besök på Gellért- eller Széchenyibadet är en perfekt avkoppling för gruppen.

 

På det berömda Gellértbadet njuter ni av det vackra badet och har tillgång till en rad av olika behandlingar för de som önskar. Széchenyibadet ligger i harmonisk omgivning i en av stadens största och vackraste parker och är är en av Europas största bad.

 

Längd och period:

2 - 5 timmar / Året om

Besök på Operan

Operahuset i Budapest anses som ett av världens vackraste och under besöket får ni insyn i Operans värld. Er guide visar er in bakom kulisserna med omklädningsrum och scenmaskineri.

Ni ser en utställning om framträdande personligheter från den ungerska och europeiska operascenen, med sina prima donnor och bon vitas - och operaguiden berättar varma historier om dem. I ett operans privata rum blir ni underhållna av skådespelare som spelar upp ett urval från de mest populära operetterna när ni tar en kopp kaffe. En utmärkt avkoppling efter tunga möten eller andra utflykter.

 

Längd och period:

1 timme / Året om (ej helger)

Bringo Hinto cykellopp

Svetsa samman teamet genom en underhållande tävling på "Bringo Hintos", fyrhjulsdrivna cyklar som rymmer 2-4 personer i varje. Varje lag får ett antal roliga uppgifter och knepiga gåtor att lösa under turen på vackra Margaret Island i Donau. Det snabbaste laget vinner.

 

Detta är en perfekt aktivitet efter en konferensdag med mycket stillasittande. En tävling tar ca 30-60 minuter att genomföra och hela aktiviteten tar ca 3 timmar.

 

Längd och period:

3 timmar / Mars - November

Go-kart race

Tävla mot kollegorna i ett fartfyllt go-kart race på Budaring, en unik tävlingsbana i Ungern med 710 meter körglädje. Här har ni chansen att släppa loss och tävla under lekfulla förhållanden. Efter tävling och prisutdelning bjuds det på en genuin ungersk middag under blå himmel, med sång och dans.

 

Bilarna är i toppklass och all nödvändig skyddsutrustning medföljer. Upp till 10 deltagare kan tävla mot varandra i ett lopp.

 

Längd och period:

Beroende på upplägg / Året om

Paintball

Ett spännande och roligt sätt att umgås och skapa laganda under mer lekfulla förhållanden. Deltagarna delas upp i två lag och målet i spelet är att ta sig till motståndarnas bas och ta över denna. De som blir träffade åker ur spelet tills nästa runda, så det gäller att akta sig.

 

Alla deltagare får låna nödvändig utrustning; kolsyrepistoler, overaller och skyddsmasker.

 

Längd och period:

3 - 4 timmar / Året om

Trabantrally

Ett trevligt sätt att upptäcka de vackra omgivningarna kring Budapest. Den klassiska Trabanten är numera sällsynt men kan fortfarande ses längs vägarna i Ungern.

 

Deltagarna delas in i lag om 2-4 personer som får dela på en bil. Varje lag får en karta för rutten de ska ta, samt ett antal knepiga gåtor och roliga uppgifter som ska lösas på vägen.

 

Vid mållinjen bjuds på förfriskningar och en klassisk ungersk gulaschsoppa tillagad över öppen eld. Prisutdelning sker efter lunch, därefter bjuds det på en minnesvärd show av en ungersk ridgrupp som plötsligt dyker upp från Pusztan.

  

Längd och period:

8 timmar / Året om

Utflykter
Balatonsjön
Båt på centraleuropas största insjö

Balatonsjön är den största insjön i centrala Europa och ligger ca 10 mil från Budapest.

 

Utflykten börjar med en härlig båttur över sjön. Därefter besöker ni Tihany, en stad med vacker panoramavy över sjön. Här finns pittoreska gamla fiskarkvarter och ett 900 år gammalt kloster värt att besöka. Ni äter lunch i en traditionell Csàrda och beger er därefter ner till Balatonfüred, en populär badort där det finns möjlighet att ta ett dopp om vädret tillåter.

 

Längd och period:

6 - 8 timmar / Året om

Båtutflykt på Donau

Ni beger er ut på Donau med flodbåt och intar en härlig lunch eller middag som kan ackompanjeras av livemusik om så önskas. Under turen får ni möjlighet att se parlamentet, fiskarbastionen, Matthiaskyrkan och det Kungliga Palatset.

 

Detta är ett perfekt tillfälle att se Budapests vackraste sevärdheter och samtidigt umgås med kollegor eller affärspartners i en avkopplande miljö. Om kvällarna är staden vackert upplyst, vilket ger en vacker kuliss till en minnesvärd middag.

 

Längd och period:

2 timmar / Året om

Gödöllo

Detta vackra 1700-talsresidens uppfördes under ledning av greve Antal Grassalkovich. Med dess unika arkitektur var slottet förebild för andra Ungerska residens från barockperioden.

 

Under 2:a världskriget användes uthusen av Sovietiska trupper och huvudbyggnaden användes därefter som ålderdomshem, vilket medförde att byggnaden gradvis förföll. En totalrenovering av residenset inleddes 1996 och det inhyser nu det Kungliga Museet. I anslutning till byggnaden finns ett trevligt café där det också är möjligt att organisera lunch och middag vid önskemål.

 

Längd och period:

4 timmar / Året om

Pusztan i Geréb

Detta är en idealisk utflykt för att uppleva traditionell ungersk kultur och samtidigt umgås med kollegorna under mer avslappnade förhållanden.

 

Utflykten börjar i Kecskeméts stadshus, där ni välkomnas av stadens borgmästare. Efter en kort stadsrundtur fortsätter ni till residenshuset Gerébi där ni möts av ett välkomnande i traditionell ungersk anda.

 

Här får ni beskåda ett uppträdande av de berömda ryttarna av Pusztan och äter sedan en utsökt ungersk gulasch i trädgården, tillredd över öppen eld.

 

Längd och period:

6 - 8 timmar / Året om

Stadsrundtur i Budapest

Stadsrundturen i Budapest ger en inblick i staden förr och nu tillsammans med en kunnig guide. Bussturen tar er bland annat till Hjältarnas torg, Vajdahunyadslottet, operahuset, parlamenthuset och berget St. Gellert, där man har en fantastisk panoramavy över staden.

 

Turen fortsätter till andra sevärda platser i Budapest och avslutas i det vackra slottsdistriktet, där ni beskådar Matthiaskyrkan och den pittoreska fiskarbastionen.

 

Längd och period:

4 timmar / Året om

Statyparken
En samling minnesmärken från Ungerns kommunisttid

Detta är ett mycket speciellt historiskt utflyktsmål med en unik samling statyer från den 40-åriga kommunisttiden. Mellan 1948-1989 uppfördes en stor mängd politiska statyer och minnesmärken på begäran av partiet. Efter regimskiftet flyttades alla monument och ställdes i denna park i Budapest.

 

Samlingen är mycket stor och inkluderar minnesmärken från den ungerska arbetarrörelsen samt statyer av Marx, Lenin och Engels, för att nämna några. Detta är en utmärkt sätt att få en tillbakablick bakom den klassiska "järnridån".

 

Längd och period:

2 timmar / Året om

Vinprovning i genuin ungersk miljö

Upplev genuin ungersk kultur genom mat, vin och traditionell sång och dans.

 

Utflykten börjar med en tur till Budafok i södra delen av Budapest som var ett traditionellt vindistrikt innan staden expanderade. Här finns fortfarande många klassiska vinkällare kvar. Ni besöker en rustik vinkällare och får en rundvandring och lär er mer om vinerna och källarens historia.

 

Efter vinprovningen åker ni till restaurangen Borkatakomba i närheten, belägen i en gammal vinkällare. Här välkomnas ni med en drink och äter sedan en utsökt middag ackompanjerad av ett färgstarkt uppträdande med traditionell ungersk sång och dans.

 

Längd och period:

3 - 5 timmar / Året om

Visegrad
En inblick i Ungerns renässanshistoria

Denna historiska utflykt ger inblick i Ungerns renässanshistoria. Ni färdas längs Donaus vindlingar norrut mot bergen i Visegrad, en av flodens vackraste delar. Ni gör ett första stopp vid den historiska staden Esztergom, där den första ungerska kungen föddes. Här finns en sevärd välbevarad katedral som räknas som ett av de vackraste renässansmomenten i hela Ungern.

 

Turen fortsätter till Visegrad med ett besök i Salamontornet, från vilket ni har en mycket vacker panoramavy över Donau. Här finns ett antal sevärda historiska utställningar att besöka. Ni möts av riddare och får bevittna en klassisk riddartunering. Efter uppträdandet bjuds det på utsökt mat med medeltida touch i Renässansrestaurangen, som är inredd i genuin och lyxig renässansstil.

 

Längd och period:

6 timmar / Året om

Utomhusmuséet i Szentendre

Hungarian Open Air Museum är Ungerns centrala samling av arkitektur. Muséet är beläget i en unik naturlig miljö i en del av Duna-Ipoly nationalparken i Szentendre, inte mer ytterligare än 20 km från Budapest. Den erbjuder många programtillfällen för gäster som intresseras av ungersk etnografi, traditionell arkitektur, livsföring och traditioner för olika ungerska regioner. Att besöka utomhusmuseet ger blandningen av kulturell avkoppling och nöjet som ges av naturen. Vi finner en autentisk livsmedelsbutik på gatan som erbjuder smakfulla folkloreartiklar och gåvor. Besökarna får tillfälle till att göra egna stearinljus i en ljustillverknings-workshop. En hästdragen vagn tar sedan besökarna på en tur i de olika regionala avdelningarna. Efter turen får de njuta av nybakade flatbröd. Som avslutning kommer deltagarna att få lite tid på egen hand. En typisk ungersk lunch kommer att serveras i museéts restaurang.

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Kontakta oss | Sitekarta
© Vulkan Resor AB