Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70

Hem
Våra tjänster
Våra Destinationer
Om oss
Kontakta oss
Offertförfrågan
OM VÅRA DESTINATIONER
BARCELONA
BUDAPEST
GDANSK
GRANADA
ISTANBUL
LISSABON
MALTA
NEW YORK
REYKJAVIK
RIGA
Kontakta oss
Kontakta våra projektledare för att diskutera idéer kring ert arrangemang.
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Skriv ut

 

 

Aktiviteter

Arabiska bad
Följ de moriska kalifernas fotspår och njut av en resa i tiden under total avslappning i ett arabiskt bad. Här stimuleras cirkulationen medan man byter mellan de olika poolerna med kallt och varmt vatten samt med aromteriapi och massage.
Belugakaviarprovning

Ta chansen att prova den enda ekologiskt odlade Belugakaviaren i världen! Detta är en otrolig upplevelse som inte bara inkluderar en av världens mest eftertraktade delikatesser utan också en mycket intressant föreläsning om hur detta ”svarta guld” framställs och på bästa sätt avnjuts.


Gruppen leds in i kaviarens fantastiska värld och provar förutom tre olika sorters kaviar även andra produkter såsom rökt stör och forell. En tillfälle man ej få missa.

Canyoning

Granada förbinds med Medelhavet via La Carretera de la Cabra (getstigen!). Längs med denna väg finner man spektakulära Río Verde, en av Spaniens främsta och vackraste floder för ravinklättring.

 

Denna flod letar sig med sitt esmeraldgröna klara vatten genom hjärtat av Sierra de Almijara ner till Costa Tropical och Almuñecar. Kristallklart vatten, hoppa från klippor upp till 15 m och rappelera genom vattenfall. Detta är en verklig utmaning!

Flamenco kurs

Med hjälp av sevillans/flamenco lärare får gruppen lära sig grunderna i denna konstart som är djupt rotade i Andalusiens kultur och historia.


Gruppen delas i undergrupper som var och en lär grunderna både denna dans men också i de olika instrument och handklappning som är brukliga inom flamencon.

Golf

Spela golf med Sierra Nevadas snötäckta bergstoppar i bakgrunden! Granada, som erbjuder bra golfväder året runt, har fyra banor av olika karaktär att erbjuda den golfbitne.

 

Varför inte ordna en turnering med företaget och för de som ännu ej vågat sig ut på banan, en golf clinic för att ta en första kontakt med denna populära sport.

Jeep Safari

Med hjälp av en roadbook, skall ni på egen hand leta er fram genom Granadaprovinsens vackra och överraskande landskap.


Här är nyckelordet – känsla. Känslan av att köra genom hundraåriga skogar, köra över en flod, att uppleva de hissnande kontrasterna mellan berg, hav, snö och stad - Känslan av att dela denna oförglömliga upplevelse tillsammans med dina kollegor.


Efter vägen genomförs både hastighetskontroller, utmaningar och aktivitetsstopp. Rutten och antal aktiviteter anpassas efter era önskemål samt årstid.

 Mountain Biking

Att cykla mountain bike i Sierra Nevada är något man sent glömmer. Detta spektakulära område stod bland annat värd för UCI Mountain Bike & Trials World Championships år 2000. Området är dessutom en nationalpark och här finns ett svindlande spanskt Grand Canyon att beskåda.

 

Här erbjuds vidunderliga vyer och utmanande rutter både för den mycket vane cyklisten men också för den som vill ha en lugn tur för att till full njuta och ”bli ett med naturen”.

Bli racerförare för en dag!
På morgonen åker vi västerut till Ascari - en hypermodern bilbana omgiven av vacker natur 2 ¼ timmars bussfärd från Granada.

Denna luxuösa inrättning erbjuder er möjligheten att känna er som riktiga race förare för en dag. De erfarna och hängivna instruktörerna hjälper er att få en helt oförglömlig upplevelse medan ni susar fram i bilar som BMW, Radical SR3 och Lotus Elise. Som på alla stora bilbanor världen över avslutas racet med chapagne och prisutdelning!
Skattjakt

Ett annorlunda sätt att upttäcka Granadas gamla stadsdelar, dess kultur och arkitekrur. Varje lag skall med hjälp av en karta och ett frågeformulär finna dess väg genom staden och passera vid olika checkpoints där teambuilding aktiviteter tar plats.

Genom att svara påde olika frågorna om Granadas historia, seder och bruk i frågeformuläret samlar varje lag poäng som räknas samman med de olika lagövningarna. Det som fått flest poäng går vinnande ur leken. Tapas och dryckesstopp stopp efter vägen

Skidor i Sierra Nevada

Bergskedjan Sierra Nevada, som betyder Snöiga Bergen, har 20 toppar över 3,000 meter och däribland några av Europas högre toppar. Mulhacen, som mäter 3,482 m, är Spaniens näst högsta topp näst efter Teide på Teneriffa.

 

Sierra Nevada var värd för alpina skid-vm 1996, vilket blev det avgörande steget för att placera skidorten på världens pistkarta. Detta är Europas sydligaste skidåkning. Skidbyn Pradollano, vid foten av hela systemet ligger på 2100 meter över havet.

 

Toppen Veleta mäter 3,398 meter över havet och är Iberiska Halvöns näst högsta. Vid klart väder kan blicken nå ända till Marocko. Solen är så gott som garanterad, från februari och framåt är det så varmt att man kan åka i bikini.

Teambuildning med Flamenco
Under denna mycket roliga och annorlunda aktivitet delas ni in i lag som går runt på olika stationer. Dansa flamenco, prova Andalusiska viner och lära sig tillaga den klassiska rätten Gazpacho kan vara några av de inkluderade elementen.
Upplev Granada från luften
Att få se den historiska staden Granada, med alla dess monument, däribland Alhambra, från luften, är en upplevelse man sent glömmer. Eller kanske man väljer att flyga över Södra Europas eget Crand Canyon, Sierra Nevada och Guadix eller utforska kusten och Costa Tropical, den tropiska kusten.

Flygplanen tar upp till 17 passagerare och är gruppen större, ja då serveras dryck och tilltugg invid landningsbanan i väntan på att kollegorna kommer ner ifrån det blå.
Vandring

La Alpujarra är namnet Sierra Nevadas sydsluttning, som vetter mot Medelhavet och här skiner solen nästan året om. De höga bergens snö smälts till vatten som hela året porlar i bäckarna.

 

Vandringsturen går genom de vita byarna tar oss till från Pampaneira till Trevelez, den Iberiska Halvöns Tak, allt meden guiden berättar om detta imponerande områder historia och egenheter.

 

Trevelez är den Iberiska Halvöns högst belägna samhälle, beläget på 1750 meters höjd. Detta samhälle är vida känt för sin skinka, som i Sierra Nevada kalla vindar lufttorkas enligt konstens alla regler. Här får man besöka något av de många skinktorkerierna för att lära om detta speciella hantverk men även för att avsmaka denna delikatess tillsammans med traktens viner.

Vingårdsbesök

Granada erbjuder många lokala vingårdar som gemensamt har att de under de senaste åren har haft stora internationella framgångar med sina viner. 

 

På Sierra Nevadas sydsluttning, i den lummiga Lecríndalen eller i Guadix öknen – alla erbjuder kvalitetsviner med sin egen speciella karaktär. Under besöket förklaras vinframställningens ädla konst under rundvandring i både odling och vinkällarer. Besöket avslutas givetvis med avsmakning av gårdens viner tillsammans med tapas.

Alhambra & Generalife

Alhambra, byggdes av den Naziriska Dynastin som ett stort borg- och palatsområde på en höjd med utsikt över Sierra Nevada och Granada och är idag med sina ornamenterade rum och fantastiska trädgårdar det bäst bevarade exemplet på islamisk arkitektur i Europa.


Längst inne ligger Lejongården med haremsgemaken, som är de mest berömda rummen i Alhambra. I mitten av Lejongården står en fontän buren av tolv stenlejon och omgiven av 124 smäckra marmorkolonner. Vart man än vänder sig ser man pelare som försvinner bort i hisnande perspektiv.

 

Upprepningarna i utsmyckningarna gör att arkitekturen börjar likna musik. Det är som om platsen tar över. Om den spanska själen finns i Granada, så är det här Granadas själ finns.

Alpujarra

Alpujarra är en dal i Andalusien i södra Spanien som sträcker sig utmed Sierra Nevadas sydsluttning. Huvuddelen ligger i Granadaprovinsen men vissa delar ligger i Almeríaprovinsen. Några av de större orterna är Lanjarón, Órgiva, Ugíjar, Laujar och Berja. En särställning har Trevélez som ligger på 1.476 meters höjd över havet och är Spaniens högst belägna byar.

Att lära känna Alpujarras aktitektur är som att göra en resa tillbaka i tiden till den tid då berbererna bebodde området. Husen är byggda ovanpå varandra utefter bergssluttningen vilket resulterat i vindlande smala och branta gator. Beläget mellan Medelhavet och Sierra Nevada med sina mer än 3500 m höga toppar ligger detta näst intill orörda område. Poqueira Ravinen, med sina vita byar, Capileira, Bubion och Pampaneira, är ett populärt turistmål beläget på ca 1300 meters höjd.

 
Här kan vi föreslå ett besök till världens charmigaste bar, La Bodeguilla i Pampaneira, där man får smaka på traktens specialiteter tillsammans med lokala viner. Kanske till och med ni lämnar baren med ett välfyllt vinskinn under armen.

Cordoba

Cordoba som en gång grundades av romarna är den plats där det arabiska riket nådde sin absoluta höjdpunkt. Härifrån styrdes kalifatet, det sammanhängande andalusiska rike som nådde ända upp till Baskien.

 

Kaliferna av Omayadsläkten, som ursprungligen kom från Damaskus, styrde och höll ihop riket från 711 till 1031, mer än 300 år. Under denna tid var Cordoba en av Västerlandets absolut främsta städer, med över 600 moskéer, varav Mezquitan, den som i dag är katedral, var världens största. Invid moskén ligger de gamla judiska kvarteren, La Juderia. Denna stadsdel är ett labyrint av smala kullerstensgator, skuggiga blomstersmyckade innegårdar, patios och pittoreska torg.

Costa Tropical

Almuñecar, eller Sexi som den hette då fenicierna landsteg på 800-talet F.C., är huvudorten på Costa Tropical.

 

Här finns ett stort stycke historia att utforska, likväl som dess botaniska trädgårdar. Denna kuststräcka har fått sitt namn från det tropiska microklimat som råder och som tillåter odling av såväl avocado, mango och bananer. Här besöker vi en tropisk fruktodling för att smaka dessa delikatesser innan vi åker vidare emot La Herradura, ”hästskon”. Denna lilla by som med sina trånga kullerstensgator och gränder och typiska vitkalkade hus lockar de flesta fotografer att ta fram kameran. Här njuter vi av en god stund i solen och varför inte en paella på stranden.

Stadsvandring

I Granada sammansmälter den gotiska Capilla Real med det muslimska Alcaicería, Katedralen – ett verkligt renässanssmycke – med El Corral del Carbón, en morisk saluhall.

 

En modern men samtidigt traditionell stad där barocken i Cartuja och traditionen i Sacromonte lämnar plats åt nydanande byggnader som Granada Kongresscenter, Vetenskapsmuseet och Auditoriet Manuel de Falla. Här kan man också besöka katedralen och kungliga kapellet där det Kastiljanska kungaparet Ferdinand och Isabell ligger begravda och där man även kan skåda en imponerande konstsamling med verk av bland andra Sandro Botticelli och Roger van der Weyden.

Úbeda och Baeza

De små och hemlighetsfulla städerna Úbeda och Baeza, två av Andalusiens verkliga pärlor gömmer sig i grannprovinsen Jaen. Få besökare hittar förvånade nog hit, trots att båda år 2003 utnämndes till världsarv av Unesco.

Att bara gå omkring i dessa små städer är som att befinna sig i ett utomhusmuseum där gator och torg kantas av praktfulla renässansbyggnader. Kontrasten är stor till den moriska stil man exempelvis finner i Granada.

Grannstaden Úbeda, som erbjuder än fler historiska byggnadsminnen, ligger endast dryg mil bort och är den större av de två orterna. Under en kort promenad genom stadens lilla centrum passerar man ett tjugotal palatsbyggnader, flera renässanskyrkor och ett gammalt kloster.

 

Torget Plaza de Juan Vázques de Molina räknas som ett av de vackraste i Spanien, ligger inklämt mellan palats från 1400- och 1500-talen och kyrkan Capila de El Salvador. Här råder hela året ett näst intill märkligt lugn – en skatt som är väl värd ett besök!

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Kontakta oss | Sitekarta
© Vulkan Resor AB