Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70

Hem
Våra tjänster
Våra Destinationer
Om oss
Kontakta oss
Offertförfrågan
OM VÅRA DESTINATIONER
BARCELONA
BUDAPEST
GDANSK
GRANADA
ISTANBUL
LISSABON
MALTA
NEW YORK
REYKJAVIK
RIGA
Kontakta oss
Kontakta våra projektledare för att diskutera idéer kring ert arrangemang.
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Skriv ut

 

Istanbul | Turkiet

 

Med sin unika historia, kulturella bakgrund, otaliga sevärdheter, moderna hotell,

exklusiva restauranger, nattklubbar och affärer är Istanbul ett superbt ställe för möten,

konferenser och mässor.

Historia möter nutid
Istanbul är en gammal stad där man kan se lämningar från många antika civilisationer och dess kultur uppblandad med nyare turkisk kultur. Gammalt mot nytt, det traditionella mot det moderna är en konflikt som besökarna ofta observerar. Staden är full av kontraster och färg. Det är staden där vindarna från de sju topparna på Anatoliska Olympos strålar samman till en och där klipporna Symplegad vilka orsakade Argonauternas fall står. Den är byggd på sju kullar mellan Asien och Europa och har varit huvudstad över tre stora herravälden. Staden är både livlig och spännande där romantik och trafikstockning går hand i hand, det är Istanbul.
Två kontinener

Istanbul omfamnar två kontinenter, ena armen sträcker sig ut till Asien, den andra till Europa. I stadens hjärta rinner Bosporen rakt genom Svarta havet, Marmarasjön och Golden Horn. Den fd huvudstaden över tre framgångsrika imperium - Romar-, Bysantinska och det Ottomanska väldet. Idag ser Istanbul framåt mot sin moderna framtid samtidigt som det hedrar och bevarar arvet från sitt förflutna. Sannerligen är det Istanbul's variation som fascinerar dess besökare.

Museér, slott, palats, de stora moskéerna, bazarerna och de andra naturligt vackra sevärdheterna verkar aldrig ta slut. När man sitter tillbakalutad vid Bosporens strand och njuter av solnedgången och ser det röda ljuset som speglar sig i fönstren på andra sidan floden, då förstår man plötsligt och insiktsfullt, varför nybyggarna för länge sedan valde att bygga just på denna plats. Det är vid stunder som dessa som man känner att Istanbul verkligen är en av de mest fantastiska städer i världen.

Med rika traditioner
Badkulturen i Tukiet är en gammal tradition. Hamam är den turkiska varianten av ångbad. Den har spelat en stor roll i det Osmanska riket som en plats att umgås med andra människor, men har också en rituell funktion. Missa inte denna renande upplevelsen. För den som vill bada i havet finns många alternativ tex stränder vid svarta havet med gyllengul sand eller Prinsöarna för bad i Marmarasjön.
Unika matupplevelser

Det sägs att Turkiet har det tredje bästa köket, efter Kina och Frankrike. En måltid är alltid en väl balanserad sammansättning av olika smaker och innehåller minst tre rätter. Turkisk mat är unik. De blandar influenserna från Medelhavet med mellanösterns dramatik. Resultatet är en spännande blandning av läckerheter som inte går att finna någon annanstans i världen.


I Turkiet liksom i flera andra Mellanösternländer börjar man att äta flera små rätter, som kallas meze. Soppor och sallader är också viktiga ingredienser i en turkisk måltid. Matkulturerna runt Medelhavet erbjuder samtliga något att förälska sig i. Turkiet är inget undantag. Tvärt om är landet ett av de bästa i både Europa och Asien på att duka fram läckerheter med förföriska kvaliteter.

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Kontakta oss | Sitekarta
© Vulkan Resor AB