Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70

Hem
Våra tjänster
Våra Destinationer
Om oss
Kontakta oss
Offertförfrågan
OM VÅRA DESTINATIONER
BARCELONA
BUDAPEST
GDANSK
GRANADA
ISTANBUL
LISSABON
MALTA
NEW YORK
REYKJAVIK
RIGA
Kontakta oss
Kontakta våra projektledare för att diskutera idéer kring ert arrangemang.
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Skriv ut

 

Aktiviteter

Segling mellan två kontinenter

Segling är ett verkligt utmanande äventyr…
Den starka men smidiga känslan av att glida fram på vågorna, styrd enbart av vinden och besättningens kunskap, är en engångsupplevelse. Den vackra Marmarasjön, med sin konsistenta bris och spektakulära silhuett, är den bästa platsen för ett seglingsäventyr utöver det vanliga.

Seglingen görs tillsammans med professionell skeppare och all utrustning finns ombord. Seglingsturen är under en halvdag men om ni önskar finns även möjligheten att stanna på ön Heybeli i två timmar. 

Skattjakt

AMAZING RACE - En rolig teambuildingaktivitet fyller er eftermiddag.

Har ni någonsin varit vilse i en stor stad som Istanbul? Med denna "Amazing Race"-tävling kommer ni att få möjligheten till att upptäcka denna fascinerande stad genom att åka lokala transportmedel, köpa saker, beblanda er och interagera med det vänliga turkiska folket.

 

Ni kommer att få en lista med olika mål och uppdrag som ska följas och uppfyllas längs vägen! Allt för att uppnå ert mål!

Turkiskt bad

Tillfredsställelse betyder att uppleva något i sin naturliga miljö. Så vad är inte bättre avkoppling efter en arbetsdag än en trevlig träff på en turkisk Hamam. Ni blir skjutsade till badet och blir vid ankomsten erbjuden en stor färgglad handduk kallad ' Pestemal '. Sedan visas ni in i ett hett marmorklätt rum för att svettas och koppla av. Därefter följer en underbar massage med en speciell badhandske kallad 'kese', varmt vatten och tvål. Effekten av massagen gör er hud fräscht rosa och pirrande medan ni känner er avslappnad, lätt och uppfräschad.

 

Rening för både kropp och själ, ett turkist bad är en upplevelse som inte bör missas.

”Vilse på basaren”

En rolig teambuilding-aktivitet - Vilse på basaren -


Istanbuls basarer själva är en utmaning, men denna tävling och foto-rally ökar på spänningen. Under tävlingens inledning så delas deltagarna in i 8-mannalag. Lagen får Polaroidkameror med vilka de ska fotografera utvalda saker från en lista, 3-4 olika sorters souvenirer och lite lokal valuta. Med den givna summan pengar ska deltagarna hitta och köpa lika souvenirer dom de fått. Detta innebär en hel del prutande eftersom summan pengar laget har fått är det lägsta de bör betala.

 

Lagen återvänder till mötespunkten med sakerna de har köpt, bilder från affärerna där de köpte sakerna och med priserna angivna på baksidan av bilderna. Laget som har prutat bäst samt laget som är först tillbaka med ett bestämt antal saker får bonuspoäng.

 

Prisutdelning till de tre bästa lagen sker vid slutet av tävlingen. 

Utflykter - Istanbul
 Bysantinska Istanbul

Denna dag kommer att tillägnas de bysantinska höjdpunkterna. Det första mästerverket är St. Sophia, en magnifik arkitektonisk byggnad som ursprungligen byggdes som en kathedral under 500-talet. På ottomanernas tid konverterades sedan kyrkan till moské och är nu ett museum som stolt visar upp sitt arv från båda tidsepokerna och agerar som bevis för stadens fascinerande historia.

 

Förmiddagsturen fortsätter sedan med Underground Cistern, en av flertalet underjordiska cisterner vilka knöt grunden till stadens fundament. Det byggdes på 500-talet av kejsar Konstantin och fick sin vattentillgång frånBelgrade Forest. Cisternerna i sin tur ledde vattnet vidare in till det stora kejserliga palatset och senare även Topkapi Palace.

Gyllene hornet

Den heligaste platsen i Istanbul, såväl som en av de mest religöst betydande platserna i islamska världen, är Eyüp Sultan Mosque. Moskéen restes av Mehmet Erövraren ovanpå graven av Halid bin Zeyd Ebu Eyyûb (känd som Eyüp Sultan), standarbärararen för profeten Mohammed såväl som den sist levande av Mohammeds innersta krets av betrodda vänner. Det är populärt vedertaget att Eyüp blev dödad och begravd i stadens utkant, när han tjänstgjorde som befälhavare över den arabiska armén vid belägringen år 668 till 669.

Nästa stopp på turen blir vid Chora Museum, ordet "chora" betyder "utanför staden, på landet". Antagligen fick platsen namnet från en liten kyrka som byggdes här innan 400-talets romerska stadsmurar restes. Nutida byggnad dateras till någon gång mellan 1000-1300-talet. Förutom sitt vackra yttre så är den inre mosaiken och freskerna ansedda att vara mästerverk från den bysantinska renässansen. 
 

Turen slutar med en perfekt utsikt över Istanbul från Pierre Loti medan ni smuttar på ert turkiska te eller kaffe. Vem vet, kanske det gör er till en poet likt Pierre Loti som är en välkänd poet och författare. Han var hänryckt över Istanbul och kom ofta hit för att se det vackra Gyllene hornet och Istanbul.

Stadsrundtur i Istanbul

Istanbul har så många skatter samlade runt om i stadskärnan så det är omöjligt att hinna med alla på några få dagar, speciellt bara på en dag. Denna tur visar därför bara på några glimtar av ett antal av de höjdpunkter som finns samt ger en orientering av stadens mest besökta delar. Ni besöker Hippodrome-området, platsen för romarnas häst- & vagnrace och centrum för det bysantinska samhället. Idag bildar torget centrum för Istanbul’s historie-, kultur- och turistliv.

 

En promenad senare leder oss på ett kort besök till den makalösa Blå Moskéen. Sultan Ahmet Moskéen är den enda moskéen i Turkiet med sex minaret och den byggdes 1609. Turen går vidare till Topkapi Palace. Topkapi består inte av en enda byggnad utan är byggd på gammalt ottomanskt vis, med borggårdar omringade av små byggnader för olika ändamål. Idag används hela området som utställningsyta för sultanernas tillhörigheter och de gåvor olika kungar gav till sultanerna.

 

Grand Bazaar (Kapalicarsi) är den äldsta och största överbyggda marknad/basar i hela världen. Runt 4,000 små affärer och över 60 återvändsgränder bildar en stor labyrint i stadskärnan.

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Kontakta oss | Sitekarta
© Vulkan Resor AB