Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70

Hem
Våra tjänster
Våra Destinationer
Om oss
Kontakta oss
Offertförfrågan
OM VÅRA DESTINATIONER
BARCELONA
BUDAPEST
GDANSK
GRANADA
ISTANBUL
LISSABON
MALTA
NEW YORK
REYKJAVIK
RIGA
Kontakta oss
Kontakta våra projektledare för att diskutera idéer kring ert arrangemang.
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Skriv ut
img1img1
 

Aktiviteter

Gummibåtsäventyr

Upplev ett äventyr ombord på en RIB-båt, på floden Tagus i Lissabon eller lite längre bort längs kusten i området kring Oeiras eller Cascais. Varje RIB-båt är 7,40 m lång och kan transportera 12 personer. Det finns flera aktiviteter som kan kombineras, antingen med sightseeing eller enbart transfer för en trevlig middag vid kusten.

1) Sightseeing på floden 
En 45 minuters resa på floden Tagus för att njuta av utsikten över Lissabon.

2) Från Lissabon till Oeiras eller Cascais 
Denna tur kombinerar sightseeing på floden med en kort tur ut till Oeiras eller Cascais som ligger ute vid havet.


3) Drive it!

Istället för att bara sitta ned och ta det lugnt, föreslår vi att ni testar att köra båten. Bli dess kapten för åtminstone 10 minuter eller så.

Jeep Safari med vinprovning

Mindre än 30 km från Lissabon ligger det attraktiva bergsområde Sintra med sin rika gröna vegetation och originella arkitektur på husen. Vi kombinerar jeepar, vägkartor, 3 olika aktiviteter samt vinprovning.

 

Transfer tar er till Sintra, där kommer gruppen delas in i lag och efter en kort briefing får varje lag en vägkarta som leder dem genom krokiga vägar till hjärtat av Sintra's bergsområde. Alla jeepar har en engelsktalande guide som är expert på Sintra området. Ni gör även ett stopp för vinprovning vid den gamla vinkällaren i det avgränsade vinområdet i Colares.

Regaleira mysteriet

Beläget mitt i det historiska centrat av Sintra och klassat som världsarv av Unesco så har “Quinta da Regaleira” sin egna förtrollande själ. Egendomen och dess trädgård är en förträfflig blandning av stilar och byggnader – trädgårdar, brunnar, torn, statyer, mystiska grottor och tunnlar - som tagna ur en sagobok.


Ert lag dirigeras till en topphemlig plats för mer information om uppdraget. Lagen utrustas med moderna hjälpmedel som röntgenglasögon, osynligt bläck, Polaroid kameror, speciella biljetter och kuponger, det mest avancerade inom spionteknologi. Portugal är känt inom spionvärlden!

Regatta

Vi börjar på land med en lektion i konsten att segla, informera om säkerhetsaspekter och detaljer kring aktiviteten. Sedan startas Regattan med målet att finna det bästa manskapet på vatten. Ni delas upp i två lag. Tillsammans lär ni er konsten av segling. Samarbete och samspel är viktigt för att ni ska lyckas. Ni avslutar dagen med en prisutdelning. 

I aktiviteten ingår: kylbags med iste & färskvatten, flytvästar, seglingsmanual , intyg, troféer för de 3 första placeringarna.

Storsegling med skonaren Leão Holandês

Busstransfer till Lissabon's Marina för en segelkryssning med skonaren Leão Holandês. En trevlig och rolig för- eller eftermiddag ute i solen, blåa havet och den vackra utsikten.

“Leão Holandês” är 35 m lång, 6.2 m bred och har tre master som bär upp inte mindre än 510 m2 segel. Skonaren är utrustade med dubbla hytter under däck och ett antal toaletter och duschar. Den rymliga däcksytan passar för diverse olika aktiviteter. Måltider kan serveras både på däck eller under, med maxkapaciteten 75 pers ombord.

Upptäcksfärd med fotokollage

Vår pappersjakt till fots är en rolig och tävlingsinriktad promenad som låter er grupp upptäcka det bästa av Lissabon medan man deltar i denna lagbaserade aktivitet. Vi delar upp gruppen i lag och håller en kort genomgång för att förklara reglerna.


Varje lag kommer att få följa en utstakad rutt med ett antal check points längs vägen. Den föreslagna rutten inkluderar alla större sevärdheter i Lissabon. Målet är att skapa ett fotokollage av de bilder som laget ska ta under turen. Rundvandringen avslutas antingen vid hotellet eller vid en restaurang vid lunchtid. Här får ni en fotoram och annan utrustning som krävs för att göra lagets kollage över 'Upptäcksfärden i Lissabon'.

Arrábida, Azeitão & Sesimbra

Ni lämnar storstaden bakom er och upptäcker vacker natur runt Lissabon. Ni åker över floder, berg och nationalparker. Ni får chansen att beundra det vackra atlantiska havet, de lokala vita sandstränderna och det kristallklara vattnet. Ni gör ett stopp vid en vingård och besöker ett idylliskt fiskesamhälle. Utforska samhället på egen hand innan lunch serveras på en av fiskerestaurangerna (3 rätters-meny med vin). Vi åker tillbaka till Lissabon och hotellet genom att korsa den gamla bron över floden Tagus.

Cascais, Cabo da Roca & Sintra

Ni åker längs kustvägen utanför Lissabon och får njuta av panoramavyn över floden Tagus och atlantiska havet. Vi fortsätter till Cascais, en bildskön stad där många fiskare har bott. Under åren som har gått så har många viktiga familjer satt sin prägel på staden och skapat en kosmopol med vackra hus och palats. Det ges tid till att på egen hand utforska staden, njuta av atmosfären och promenera runt i centrum innan resan fortsätter till europeiska kontinentens mest västliga punkt. 

Ni åker vidare till Sintra - beläget vid foten av de frodiga bergskullarna. Sintra är en vacker romatisk stad. Mangårdsbyggnader och palats finns utspridda bland de vindlande gatorna och dess stadspalats var en gång i tiden sommarresidens till den portugisiska kungafamiljen. Transfer tillbaka till hotellet. Lunch ingår på en lokal typisk restaurang. (3-rätters meny med dryck).

Cykeltur längs Tagus

Utflykten startar med buss från hotellet för en klassisk rundtur genom staden och de mest klassiska sevärdheterna. Vi åker genom de gamla kvarteren, den pittoreska stadsdelen Alfama och slottet uppe på toppen. Ned till Belém-området där vi finner monument relaterade med den historiska guldperioden för de portugisiska upptäcktsfärderna till havs. Vi stannar till vid Jerónimos kloster (med en snabbvisit av kyrkan om det är möjligt). Efter detta så cyklar man längs floden Tagus, ungefär 6 km. Cykelturen slutar i närheten av hamnområdet. Busstransfer tillbaka till hotellet (uppfriskande drycker är inkluderat i cykelturen).

Klassisk rundtur i Lissabon

Avnjut en rundtur genom staden, inklusive Marquês de Pombal torget, Avenida da Liberdade, genom hjärtat av city - “Baixa” huvudstadsdel för shopping och Praça do Comercio, torget vid flodens strand. Besök Saint George’s Castle från vilket man har en magnifik utsikt över staden och floden Tagus. Promenera genom det gamla och typiska kvarteret Alfama med sina pittoreska smala gator och gränder.

 

Ned till Belém-området där vi finner monument över den historiska guldperioden för de portugisiska upptäcktsfärderna till havs. Vi stannar till vid Jerónimos kloster(med en snabbvisit av kyrkan om det är möjligt).

Promenad i de gamla kvarteren

Utresa från hotellet med buss. Börja promenaden genom att ta en tur med den allmänna spårvagnen “Gloria” (ellerr Sta. Justa) från stadens centrum till det to the genuina gamla kvarteret Bairro Alto. Fortsätt sedan på fot ned till Chiado/Baixa området – det traditionella centrumet för Lissabon's kulturliv. Här bodde författare och konstnärer. Nu för tiden är det även stadens främsta shoppingstråk. En busstur för oss sedan till slottsområdet där vi sedan fortsätter vandringen genom slotts-/Alfamaområdena.

 

Ni gör ett besök vid St. George's Castle där ni har den bästa panoramavyn över staden. Här serveras ett glas portvin (reservation krävs, beroende på exakt dag och tid). Sedan gör vi en promenad ner genom de pittoreska smala gatorna i Alfama - Lissabon's äldsta kvarter. Tillbaka till hotellet med buss.

Sintra (with Pena Palace), Cabo da Roca, Cascais

Avresa med buss från hotellet till Sintra - beläget vid foten av de frodiga bergskullarna. Sintra är en vacker romatisk stad. Mangårdsbyggnader och palats finns utspridda bland de vindlande gatorna och dess stadspalats var en gång i tiden sommarresidens till den portugisiska kungafamiljen. Här finns det tid till att promenera runt på de pittoreska gatorna i centrum.

 

Sedan åker vi upp till Pena för att besöka Pena Palace* (på toppen av berget),  ett imponerande romantiskt palats från 1800-talet omgivet av en vacker park. Lunch serveras på en lokal restaurang i Sintra (3 rätters meny med vin).

Färden fortsätter längs de vindlande bergsvägarna ut till Cabo da Roca, den mest västliga punkten av hela europeiska kontinenten, "där land sluta och havet tar vid..." 


Sedan kör vi genom det vilda Guincho området och förbi de välkända semesterorterna vid Lissabons kust – Cascais and Estoril. Efter detta åker bussen tillbaka till hotellet.

*Enbart de smalare bussarna (upp till 39 platser) kan köra på de smala vindlande vägarna upp till Pena Palace.

Sintra, Cascais, Estoril (Classic Tour)

Avresa med buss från hotellet längs motorvägen till Sintra - beläget vid foten av de frodiga bergskullarna. Sintra är en vacker romatisk stad. Mangårdsbyggnader och palats finns utspridda bland de vindlande gatorna och dess stadspalats var en gång i tiden sommarresidens till den portugisiska kungafamiljen. Här finns det tid till att promenera runt på de pittoreska gatorna eller shopping i någon av hantverksbutikerna i centrum.

 

Från Sintra åker vi längs slingrande bergsvägar ut till Cabo da Roca, den mest västliga punkten av hela europeiska kontinenten, "där land sluta och havet tar vid..."

 

Slutligen åker vi till Cascais för en kort paus i denna trevliga och pittoreska stad vid havet. På vägen tillbaka till Lissabon kör vi genom Estoril där det berömda casinot ligger.

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Kontakta oss | Sitekarta
© Vulkan Resor AB