Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70

Hem
Våra tjänster
Våra Destinationer
Om oss
Kontakta oss
Offertförfrågan
OM VÅRA DESTINATIONER
BARCELONA
BUDAPEST
GDANSK
GRANADA
ISTANBUL
LISSABON
MALTA
NEW YORK
REYKJAVIK
RIGA
Kontakta oss
Kontakta våra projektledare för att diskutera idéer kring ert arrangemang.
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Skriv ut

 

Aktiviteter

Djuphavsfiske
Upplev en spännande dag på en fiskebåt med en maltesisk fiskare. Har du tur får du både tonfisk, svärdfisk och havsabborre på kroken. Den idealiska tidpunkten för tonfisk fiske är mellan juni och oktober. Andra tider på året kan fiske efter andra medelhavsfiskar erbjudas.
Dykning

Upplev undervattensvärlden i Maltas kristallklara vattnet. Malta är ett dykarens eldorado för både nybörjaren och den erfarne. Malta är ett perfekt ställe att dyka på året om, både för nybörjare och mer avancerade dykare. Havet erbjuder många spännande vrak, grottor, rev och ett färgsprakande undervattensliv.

 
Vi använder endast förstklassiga instruktörer och dykguider.

Golf

Maltas 18-håls golfbana i parkmiljö erbjuder driving range, golflektioner, golfshop, omklädningsrum samt restaurang och bar. Klubbor samt golfvagn kan hyras.

 
Royal Malta Golf Club är idag på par 68 ett bra test för avancerade golfare, utan för den skull att vara omöjlig för nybörjare. Här finns även en välutrustad proshop samt drivingrange Kanske en liten turnering?

Mountain biking

Cykla genom Malta eller Gozo och upplev dess landsbygd och fantastiska havsutsikt. Vi anpassar svårighetsgraden på cykelturen till gruppens önskemål.

 
Man kan stanna för lunch längs med vägen tex på en vingård och avnjuta en tradionell måltid med ett glas lokalt vin. Alternativt kan man luncha ute i naturen.

Riddarnas spektakulära 1565-middagsshow

En fartfylld och spektakulär musikalisk middagsshow, med femtio duktiga skådespelare och åtta dresserade hästar.

 
Avnjut en trerätters middag med fritt flödande vin, meden de världsberömda johaniterriddarna iklädda skinnande rustningar, ridande sina stolta hingstar för att möta de färgstarka krigarna av Suleiman den förträfflige under den historiska belägringen 1565.

 

Återupplev det festliga bylivet under 1500-talet och var med på en typisk byfest. Dela spänningen hos ett kärlekspar som hänger sig åt en dans som förenar dem i haremets orientaliska mystik. En dynamisk upplevelse för en oförglömlig kväll.

Seglingsregatta

Öarna är fantastiska för segling. Kom hit i oktober och se den spännande tävlingen Middle Sea Race, eller passa på att lära mer om den fantastiska konsten segling.

 

Seglarskolor finns för de som är aktiva,oavsätt om ni är nybörjare eller rutinerade seglare kan vi anpassar seglingskurserna efter era kunskaper och det är möjligt att avsluta eran seglingskurs med en regatta.

Simma med tonfiskar

En mycket annorlunda aktivitet är att simma med de stora tonfiskarna. Denna typ av tonfisk kan bli större än en vuxen man! De simmar med en otroliga hastighet (upp till 115km/timme och det sägs att de är snabbare än en Porsche). Tonfisken som fångas i Medelhavet blir överförd till stora bassänger i havet, där de får växa till sig till önskad storlek. 

 

Mestadelen exporteras sedan till Japan. Det är möjligt att avsluta dagen med en gala middag där det serveras sushi eller sashimi gjord på tonfisk.

En speedbåt tar er ut till uppfödningsfarmen. Vi utrustar alla med snorkel, dykmasker och undervattenskamera. Bassängerna är 40 meter djupa så dyck ner om du vill se fiskarna simma ovanför ditt huvud. För att inte stressa tonfiskarna har vi högst 20 personer i vattnet samtidigt.

Sweethaven Village

Det var här man år 1980 spelade in musikalfilmen Karl-Alfred, historien om den omtyckte sjömannen. Träplankorna som användes till att bygga byn importerades från Kanada, och trädstammar fördes hit landvägen från Holland för att göra dekoren så autentisk som möjligt.

 

Filmmiljön kan användas till olika aktiviter allt ifrån en avslappnad bqq,lunch eller middag till en piratkväll med skattjakt. För att hitta skatten kan det behövas genomför olika aktiviteter som bågskytte, klättring, kajak, repdragning, rebuslösning.

 

Aktiviteterna kan anpassas efter era önskemål. Det går att anordna både inomhussittning eller catering utomhus.

Vinprovning
Vi besöker en lokal vintillverkare och får en guidad tur genom vintillverkningen. Besöket avslutas med vinprovning av lokala röda och vita viner med tilltugg.
Blue Grotto och tempel

En utflykt som först tar oss till södra delen av Malta, närmare bestämt till fiskebyn Marsaxlokk, där traditionella färggranna luzzus, fiskebåtar, ligger uppradade vid vattenbrynet.

 

Vi fortsätter vår resa genom en närliggande by, Birzebbugia, och anländer slutligen till Wied iz-Zurrieq där det finns möjlighet att ta en båttur (om vädret tillåter, extra kostnad tillkommer) ut till Blå Grottan som är berömd för sin vackra blå färg på vattnet.

 

Efter lunch, som serveras i en pittoresk maltesisk by, besöker vi templen i Tarxien, tre tempel som tack vare sitt goda bevarande visar skickligheten och den artistiska förmågan hos våra förfädrar.

 

Som avslutning besöker vi Ghar Dalam-grottorna, ett av de första bebodda ställena på Malta.

Dagskryssning
Tillbringa en avslappnande dag till sjöss. Vi seglar till de mest natursköna vikarna på Malta, Gozo och Comino där vi kan snorkla och bada. Vi besöker givetvis den berömda blå lagunen på Comino. En utmärkt lunch serveras ombord och baren är öppen hela dagen för förfriskningar.
De förhistoriska templen

Vi börjar med att besöka templen i Tarxien, tre tempel som tack vare sitt goda bevarande visar skickligheten och den artistiska förmågan hos våra förfädrar. Tarxien-templen, daterade till 3600–2500 f. Kr., är de mest komplexa av Maltas alla tempelplatser.

 

Templen är kända för sina detaljerade sniderier, som omfattar husdjur som huggits ut i reliefer, altare och tavlor, dekorerade med spiraler och andra mönster. Särskilt anmärkningsvärd är en kammare som finns djupt inne i väggen mellan det södra och det mellersta templet. Den är berömd för sin relief som föreställer två tjurar och en sugga.Vi fortsätter sedan färden till Hagar Qim, templet består av en serie sammanbundna ovala kammare, till synes utan enhetlig ordning och skiljer sig från andra maltesiska megalittempel planmässigt.

 

Som avslutning besöker vi Ghar Dalam grottorna, är en mycket viktig plats eftersom det var här de första bevisen på mänsklig bosättning på Malta för ungefär 7 400 år sedan upptäcktes. Grottan är cirka 144 meter djup, men det är bara de första 50 meterna som är tillgängliga för besökare.

De tre städerna

Upptäck det historiska området som kallas de tre städerna; Vittoriosa, Cospicua och Senglea. Vi kör igenom Cospicua och vidare mot Vittoriosa där vi vandrar på smala gator kantade av historiska byggnader och kyrkor.

 

Från den gamla kajen tar vi en hamnkryssning genom de berömda hamnvikarna. I Senglea besöker vi det vackra utkikstornet mitt i centrala Grand Harbour.

Jeepsafari

En hel- eller halvdagsjeepsafari på Gozo. Deltagarna är indelade i grupper med 4-6 i varje jeep. Safarin går genom en mängd städer och byar. Trots att Malta och Gozo har samma historia och utveckling är Gozo en lugnare och mer idyllisk ö.

 

Från Cittadella i Rabat, en stad omgärdad av murar, har man en fantastisk utsikt över hela Gozo. Landskapet är grönare och mer dramatiskt än Maltas. Gozo karaktiseras av sina små bergskullar, branta klippstup och vackra havsvikar.

Mdina

Mdina är Maltas gamla huvudstad. Den är belägen mitt på ön och byggdes under medeltiden. Vi besöker katedralen och de imponerande stadsmurarna där vi har underbar utsikt över större delen av Malta.

 

Färden fortsätter sedan till St. Agata’s katakomber byggt år 5 efter Kristus och vidare till Dingli Cliffs. Efter lunch gör vi ett besök på den botaniska trädgården i San Anton och i Mosta och besöker The Dome of St. Mary, världens tredje största kupolkyrka.

 

Vi avslutar dagen i hantverkscentrat Ta’Qali.

Sicilien

Vackra Sicilien ligger endast 1,5 timme ifrån Valleta.
Vi anländer med båt till Pozzallo och fortsätter färden med buss genom Catania och vidare till vulkanen Etna. Här äter vi också lunch.

 

Efter lunch tar vi oss ner mot Taormina, en underbar liten pittoresk by med fantastisk utsikt över medelhavet. Hemfärd från Pozzallo på kvällen.

Valletta

Vår guidade tur genom huvudstaden Valletta är något man inte får missa! Vi börjar vår vandring till Barakka Gardens där vi har en fantastisk utsikt över hamnen.

 

Vi fortsätter till St. John’s katedral med sina rika utsmyckningar som härstammar från Maltas riddarordenstid.

 

Efter det besöker vi The Grand Master’s Palace, parlamentet, där vi visas runt i de olika salarna. Vi avslutar morgonen med ‘The Malta Experience’ som ger en informativ bildvisning över öns historia.

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Kontakta oss | Sitekarta
© Vulkan Resor AB