Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70

Hem
Våra tjänster
Våra Destinationer
Om oss
Kontakta oss
Offertförfrågan
OM VÅRA DESTINATIONER
BARCELONA
BUDAPEST
GDANSK
GRANADA
ISTANBUL
LISSABON
MALTA
NEW YORK
REYKJAVIK
RIGA
Kontakta oss
Kontakta våra projektledare för att diskutera idéer kring ert arrangemang.
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Skriv ut
img1img1 

 

Malta – det gästvänliga öriket i hjärtat av medelhavet

Likt ett stenkärl mitt i Medelhavet, blandar det maltesiska öriket sina naturliga tillgångar med 7000 år av historia. Sedan urminnes tider har dess ofattbara skönhet, honungsfärgade kalksten och dess naturliga hamnar varit grogrunden för öns vida omtalade rykte och inflytande. Beläget vid portarna till Afrika och östern, 100 km söder om Sicilien, är Malta en stilla hyllning till havet och solen. Detta säregna örike, knappt en fjärdedel av Ölands yta brukar ofta kallas “den lilla ön med med den stora historien”.

Aktiviteter och nöjesliv

Det behagliga klimatet gör att ön har ett stort utbud av olika sporter på land och i vattnet. Maltas största idrottsanläggning, Marsa Sports Club, ligger omkring 4 kilometer söder om Valletta och erbjuder bland mycket annat en 18-hålsgolfbana, minigolf, 18 tennisbanor, 5 squashbanor, cricketplaner och simbassäng. Turister kan skaffa veckomedlemskap medan de besöker Malta. På Malta finns spännade aktiviteter både för den enskilda och för grupper alltifrån dykning, skattjakter, djuphavsfiske, jeppsafari, jet ski till vandringar.

Välbevarad spännade kultur

Malta har därför en fantastisk kultur och en mängd unika sevärdheter i form av: borgar från Malteserriddarnas tid, grandiosa palats och kyrkor med dyrbara konstskatter, livliga handelsstäder, små pittoreska byar och fiskelägen med en vida berömd generös och gästvänlig lokalbefolkning, kyrkoårets storslagna religiösa folkfester och processioner, arkeologiska fyndorter med mystiska monumentala stenålderstempel, underjordiska helgedomar och katakomber, märkliga naturformationer, grottor, tunnlar, ståtliga vyer, härliga badplatser med turkost kristallklart vatten. De flesta av de historiska byggnader och tempel går att använda till möten, konferanser och middagar vilka ger en unik atmosfär

Medelhavsupplevelser

Det Maltesiska köket är ett resultat av ett långt förhållande mellan öarna och de många olika länder som occuperat de Maltesiska öarna under årens gång. Det har givit öarna en mix av medelhavsköket och det arabiskaköket där de tagit det besta av varje. Den traditionella maten är rustik och baserad på säsongens råvaror. Håll utskik efter Lampuki Pie (fisk paj), kanin gryta, bragioli ( beef oliver). Ett vanligt snack för Malteserna är pastizzi (ett bröd fyllt med gröna ärtor eller ricotta ost).

 

En annorlunda och rolig aktivitet är Vindruvsplockningen som pågår från augusti till september då de lokala vintillverkarna behöver hjälp med skörden. En upplevelse som avslutas med grillning och massor av vin!

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Kontakta oss | Sitekarta
© Vulkan Resor AB