Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70

Hem
Våra tjänster
Våra Destinationer
Om oss
Kontakta oss
Offertförfrågan
OM VÅRA DESTINATIONER
BARCELONA
BUDAPEST
GDANSK
GRANADA
ISTANBUL
LISSABON
MALTA
NEW YORK
REYKJAVIK
RIGA
Kontakta oss
Kontakta våra projektledare för att diskutera idéer kring ert arrangemang.
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

FAQ |  Malta
Skriv ut

 

 

Behöver jag pass och visum när jag reser till Malta?

Svenska medborgare måste kunna visa upp ett giltigt internationellt identitetskort vid kontroll, vilket i princip innebär att resenärer måste ta med ett giltigt pass på resan. Det är inget visumkrav för medborgare från Schengenländerna och övriga europeiska länder, men för medborgare från flera afrikanska- och arabiska länder krävs visum. 

Valuta och valutaväxling

På Malta används Euro som valuta. Ni växlar med fördel pengar i bank eller på växlingskontor. Antalet växlingskontor blir dock färre och färre eftersom flertalet europeiska länder enbart använder Euro som betalningsmedel. 

Kreditkort

Du kan växla pengar i bank eller på växlingskontor, samt i hotellreceptionen på de flesta hotell. Banker och växlingskontor är de lämpligaste ställena att växla på och lätta att finna över hela ön. Kreditkort accepteras i de allra flesta restauranger och affärer. Det är inga problem att använda Visa, Mastercard eller American Express på ön.

 

Vilka är de vanliga öppettiderna på Malta?

Banker: 8.30-13.30
Växlingskontor: 9.00-13.00, 16.00-19.00

Restauranger och barer: 19.00-framåt
Nattklubbar: 22.00-06.00
Mataffärer: 09.00-13.00, 16.00-19.00
Övriga affärer: 9.00-13.00, 16.00-19.00

 

I turistområdena har många affärer öppet till 22.00. Butikerna har vanligtvis stängt på söndagar och helgdagar.

 

Kan jag använda medhavd svensk elektronisk utrustning?

På Malta använder de sig av 220V, europeisk standard.

 

Hur fungerar det med telefoni på Malta?

I princip hela Malta har god täckning med GSM. Fråga gärna er operatör om vilket mobilnät som är billigast att ringa med. Man kan köpa kontantkort till mobil. Dessutom finns det ett flertal övriga förhandsbetalda telefonkort med rabatterade priser för utlands- eller lokalsamtal, som man kan använda direkt från en fast telefon. Dessa finns att köpa i kiosker eller tobaksaffärer.

 

Vilken tillgång till Internet finns?

I storstäderna finns det ofta flera Internetcaféer att välja mellan. Det kostar cirka 2,50 Euros för 30 minuter och 4 Euros för 1 timme. Flertalet förstaklasshotell erbjuder trådlös Internetuppkoppling till sina gäster, och vissa har publika datorer i lobbyn. Samtliga förstaklasshotell erbjuder Internetuppkoppling i konferenslokalerna, och flera av mellanklasshotellen likaså.

 

Hur långt är det till flygplatsen?

Mellan flygplatsen och Sliema är det ca 10km. Det enklaste är att ta en taxi men det är också möjligt att ta bussen.

 

Vilka shoppingmöjligheter har jag?

Det finns goda möjligheter till Tax Free-shopping på flygplatsen, men det är endast tillgängligt för medborgare från länder utanför EU. Om du ska köpa souvenirer eller gåvor från Malta kan vi rekommendera öns handblåsta glas, smycken, utsökta lokala viner och träskulpturer.

 

Hur fungerar det med dricks på Malta?
Man tillämpar dricks på Malta, och det är rimligt att lägga på 5–10 % om servicen varit bra. Om en serviceavgift redan inkluderats i notan är det dock inte nödvändigt att ge någon dricks. Om du använder din omdömesförmåga och ditt sunda förnuft får du inga problem med dricksen, men det är alltid värt att höra sig för om den aktuella restaurangens riktlinjer om man är osäker.
Hur är klimatet?
Sommaren är lång, varm och torr. Den varmaste perioden är ifrån mitten av juli till mitten av September. Vintern är kort, kall och våt. Medeltemperaturen under vintermånaderna är 15 grader. Här på ön kan man skryta med 305 soldagar per år, vilket gör Malta till en året runt destination. Det har aldrig snöat på Malta.
Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Kontakta oss | Sitekarta
© Vulkan Resor AB