Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70

Hem
Våra tjänster
Våra Destinationer
Om oss
Kontakta oss
Offertförfrågan
OM VÅRA DESTINATIONER
BARCELONA
BUDAPEST
GDANSK
GRANADA
ISTANBUL
LISSABON
MALTA
NEW YORK
REYKJAVIK
RIGA
Kontakta oss
Kontakta våra projektledare för att diskutera idéer kring ert arrangemang.
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Destinationen New York
Skriv ut

New York är USA:s största stad och svenskarnas mest populära resmål. Årligen besöks staden av miljontals turister och när man nämner staden tänker många på gula taxibilar, Frihetsgudinnan och Wall Street. Men här finns mycket mer att uppleva, det är tveksamt om någon annan stad i världen kan erbjuda lika mycket som New York. Första mötet med världsstaden får er kanske att stanna upp ett ögonblick, de stora skyskraporna, folkmängderna, trafikintensiteten, atmosfären och det enorma utbudet, är imponerande. I New York stöter man ständigt på motsatser, från farten och fläkten på Wall Street till det lugna tempot i Greenwich Village.

Gästfrihet

Ni kommer utan tvekan att mötas av New York-innevånarnas avslappnade gästfrihet och behandlas precis som lokalbefolkningen, med det typiska rättframma sätt som bara existerar i New York. Kontrasterna och det breda utbudet gör New York till en absolut matfavorit. Ultramoderna designpalats med asian fusion eller varför inte en klassiker som Katz Delicatessen, där pastramisandwicharna är två decimeter höga och räcker till ett helt sällskap. Det vimlar även av barer och krogar i New York och en given drink är ju förstås Manhattan.

Central Park

En oas mitt i den hektiska storstaden. När man sätter sin fot i denna park är det lätt att glömma bort att man befinner sig en av världen största städer. Här finner du gröna ängar, lummiga skogspartier, sjöar och även ett zoo. Parken öppnades redan 1876 och ligger mitt på Manhattan mellan Midtown och Harlem, är 4 kilometer lång och täcker 340 hektar. Parken är en härlig miljö för alla de som bor eller befinner sig i New York och man kan se människor promenera, jogga, cykla, åka skateboard, rida, dansa, spela volleyboll, ha picknick...eller bara koppla av.

Kultur

New Yorks världskända teatergata nr. 1 är ju så klart Broadway. Som namnet säger så är det en bred gata kantad av olika uppsättningar av musikaler och shower. Från Broadways kända musikaler är steget inte långt till föreställningar Off-Broadway eller rent av Off-Off Broadway. De senare är dock mer experimentella och mindre påkostade.

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Kontakta oss | Sitekarta
© Vulkan Resor AB