Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70

Hem
Våra tjänster
Våra Destinationer
Om oss
Kontakta oss
Offertförfrågan
OM VÅRA DESTINATIONER
BARCELONA
BUDAPEST
GDANSK
GRANADA
ISTANBUL
LISSABON
MALTA
NEW YORK
REYKJAVIK
RIGA
Kontakta oss
Kontakta våra projektledare för att diskutera idéer kring ert arrangemang.
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Skriv ut
img1

Reykjavíkimg1

Reykjavík
 

En liten stad med intensiv puls

I världens nordligaste huvudstad, Reykjavik, bryter värmen och gästfriheten isen. Reykjavik erbjuder ett spännande och variationsrikt kultur- och nöjesutbud. Här finner alla sitt lystmäte: för den nöjeslystne finns allt från gemytliga pubar och högklassiga restauranger till fartfyllda danspalats och heta diskotek, där dansen pågår till långt fram på småtimmarna. Den kulturintresserade hittar ett brett utbud av museer, konserter, teater-, opera- och balettscener.

Landet med unika aktiviteter

Ett stenkast från stadsgränsen finns en mängd möjligheter både för intensiva naturupplevelser och spännande aktiviteter. Det finns mycket att se och göra - allt från klassiska rundturer och bad i varma källor till spännande och fartfyllda utmaningar som ridning, superjeepsafari, forsränning, bergsbestigning och snöskoterturer.

 

På Island finns ett flertal fiskrika älvar för örings- och laxfiske, natursköna leder och stigar att upptäcka till fots eller ridandes på den berömda islandshästen. För golffantasten finns flera spännande golfbanor av olika storlek, klass och svårighetsgrad inom räckhåll - på vintern kan du dessutom spela glaciärgolf!

Fascinerande natur 

Island är ett skolexempel på hur naturelementen har format jorden genom vulkaniska utbrott, jordskalv och erosion. I Reykjavik är du nära landets unika och karaktäristiska natur med glaciärer, vulkaner och varma källor. Nära staden ligger sagolika Blå Lagunen, en ljusblå oas omgiven av ett kargt, vulkaniskt landskap. Det 38-gradiga vattnet kommer från Islands glödheta underjord där källvatten blandats med havsvatten och skapat en vitaliserande och livgivande blandning. Ett måste är även ett besök till de varma källorna vid Geysir, där källan Strokkur sprutar upp en vattenpelare i skyn var sjätte minut.

Kulinariska äventyr

Det läckra isländska köket härrör från Islands rena natur, där bara det bästa är gott nog. Högklassiga råvaror från de omgivande fiskevattnen, den rena landsbygden och de varma växthusen utgör basvarorna hos stadens många restauranger. Låt dig lockas av läckra internationella menyer, eller av äkta isländsk husmanskost som kan vara en upplevelse exotisk nog.

 

Smaklig måltid och mycket nöje - Góða skemmtun í Reykjavík!

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Kontakta oss | Sitekarta
© Vulkan Resor AB