Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70

Hem
Våra tjänster
Våra Destinationer
Om oss
Kontakta oss
Offertförfrågan
OM VÅRA DESTINATIONER
BARCELONA
BUDAPEST
GDANSK
GRANADA
ISTANBUL
LISSABON
MALTA
NEW YORK
REYKJAVIK
RIGA
Kontakta oss
Kontakta våra projektledare för att diskutera idéer kring ert arrangemang.
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

FAQ |  Reykjavik
Skriv ut

 

 

 

Pass och visum

Svenska (nordiska) medborgare behöver inte pass till Island, men måste resa med giltig legitimation med bild. Island är med i Schengenavtalet. De som har giltigt Schengen-visa eller uppehållstillstånd i Sverige behöver inget annat tillstånd om de reser som turister till Island. Kontrollera med Isländska ambassaden om pass och visum behövs för de resenärer som har andra nationaliteter eller ej svenskt (nordiskt) medborgarskap.

Valuta och valutaväxling

Isländsk valuta är Isländska kronur (ISK). Ni växlar med fördel er valuta på Island. Växlingskontor är inte så vanliga på Island utan man växlar direkt på banken. På flygplatsen finns två banker, en strax innan passkontrollen på andra våningen och en efter bagageupphämtningen. Dessa banker är alltid öppna i anslutning till ankommande flyg. Det går även bra att ta ut kontanter i de bankomater som finns på Island.

Kreditkort
De vanligaste betalkorten (VISA, Mastercard och Diners Club) kan användas på Island. Observera dock att American Express inte förekommer i någon större utsträckning.
Avstånd och transfer till/från flygplats

Keflaviks internationella flygplats ligger 48 km från Reykjavik.

Resan mellan Keflavik och Reykjavik tar cirka 45 minuter.

Tax-free och duty free shopping

Passa gärna på att handla tax-free vid ankomsten till Island. Ni får införa 1 liter sprit, 1 liter vin samt 200 cigaretter eller 250 gram annan tobak. Samma kvoter gäller vid inresa till Sverige från Island. Observera dock att det inte är tillåtet att föra in snus till Island och att en hel stock snus ofta stoppas i tullen.


Resenärer som handlar för mer än 4000 ISK i samma affär på Island kan vid utresa få momsen på produkten återbetald (upp till 15 % av köpvärdet). Be om ett tax-free kvitto vid köpet, som ni visar upp tillsammans med obruten förpackning på flygplatsen där ni återfår momsen.

Öppettider

Restauranger, kaféer, barer: I regel öppet från kl. 10.00-01.00 hela veckan.

 

Nattklubbar: På veckodagarna öppet till kl. 01.00. På helgerna öppet till kl. 05.00.

 

Mataffärer: De flesta mataffärer har öppet Mån-fre kl. 10.00-18.30, Lör kl. 10.00-18.00,

Sön kl. 11.00-17.00. Det finns även nattöppna mataffärer/snabbköp i Reykjavik.

 

Affärer: Mån-fre kl. 10.00- 18.00, lör kl. 10.00-14.00. I köpcentrumen är det öppet längre på lördagar och på söndagar. Under sommaren håller en del affärer stängt under lördagar.

 

Banker: Mån-fre kl. 10.00-16.00.

Elektronisk utrustning

220 volt används precis som i Sverige. 

Mobiltelefoni

Det finns tre GSM-operatörer på Island. GSM- nätet täcker Reykjaviksområdet och de sydöstra delarna av ön såväl som samhällen med mer än 200 innevånare. Isländska kontantkort för GSM-operatörerna finns att köpa på exempelvis bensinstationer runt om hela landet. Telefon finns på hotellen medan telefonkiosker är ovanliga.

Internet

Internet är utbrett på Island och finns tillgängligt på de flesta större hotell. I Reykjavik finns även flera internetkaféer där det kostar ungefär 35 kr för en halvtimme. På många offentliga platser, t.ex. kaféer finns tillgång till trådlöst internet.

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Kontakta oss | Sitekarta
© Vulkan Resor AB