Kundservice, vardagar 8-17:  08 - 612 43 70

Hem
Våra tjänster
Våra Destinationer
Om oss
Kontakta oss
Offertförfrågan
OM VÅRA DESTINATIONER
BARCELONA
BUDAPEST
GDANSK
GRANADA
ISTANBUL
LISSABON
MALTA
NEW YORK
REYKJAVIK
RIGA
Kontakta oss
Kontakta våra projektledare för att diskutera idéer kring ert arrangemang.
Vill du att vi
ska kontakta dig?
Namn:
E-post:
Telefonnummer:
Meddelande:

Skicka

Skriv ut

 

Destination Riga

 

Sedan Lettland blev självständigt 1991 har Riga blivit känd som den livfulla staden i öst och är numera ett mycket populärt konferensresmål. Staden är känd för sitt rika kulturutbud, sin välbevarade arkitektur och det pulserande nöjeslivet. Riga är en prisvärd destination som ligger nära Sverige och har bra anslutningar. Med sitt stora utbud av centralt belägna hotell, utmärkta konferensfaciliteter och underhållande aktiviteter är Riga en perfekt plats för företagsarrangemang.

Välbevarad arkitektur

Av förklarliga skäl brukar Riga kallas för "The capital of Art Nouveau" - nästan hälften av alla byggnader i Rigas centrum är byggda i Art Nouveau- eller Jugendstil. Staden är unik genom att ha så många välbevarade byggnader i denna dekorativa, eleganta stil. Under en period i Rigas historia var det mer eller mindre förbjudet att bygga hus i andra material än trä, vilket medfört att staden även hyser många vackra träbyggnader.

 

Rekreation, nöjesliv och kultur

Riga är känd för sitt vibrerande nöjesliv som fortsätter långt in på natten. I folkmun brukar Riga kallas "staden som aldrig sover" och för den outtröttlige finns här ett mycket stort utbud av pubar, nattklubbar och casinon. Riga kan även stoltsera med ett av de främsta operahusen i hela Europa. Det var en av de första byggnaderna som renoverades efter att Lettland blev självständigt. Här erbjuds ett rikligt och professionellt utbud av föreställningar i en fantastisk miljö.

 

Strax utanför Riga ligger den historiska badorten Jurmala, dit svenskar kom förr i tiden för att kurera sig. Det är en pittoresk ort med vackra stränder. Här finns idag flera moderna spaanläggningar som erbjuder återuppbyggande varma bad och massage i en avkopplande miljö.

Stora shoppingmöjligheter

I centrala Riga ligger Europas största traditionella matmarknad, full av kulinariska läckerheter som återspeglar landets variationsrika matkultur, influerad av många olika kulturer. Staden har även ett stort utbud av exklusiva gourmetrestauranger med utsökta rätter till mycket tillfredsställande priser. Här finns dessutom en utbredd cafékultur och många små trevliga fik ligger utspridda i staden.

 

Under de senaste åren har det skett en explosiv tillväxt av trendiga köpcenter i staden. I de gamla stadsdelarna och centrala Riga ligger otaliga butiker som erbjuder allt från antikviteter och konsthantverk till smycken till mycket förmånliga priser.

Vulkan Resor AB innehar IATA-licens och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.
Om Vulkan Resor | Kontakta oss | Sitekarta
© Vulkan Resor AB